Opening Bomenbal

Geschreven door: Esmee Keuren

AdobeStock 743222083

Radomir Jovanovic

Stel je eens voor: je komt met de trein aan op Utrecht Centraal, je stapt uit en voegt je in de menigte. Mensen die overal vandaan komen en ergens naar toe gaan. In hun eigen wereld, in hun eigen tijdlijn. Maar jij wilt even stil staan.

Je gaat naar buiten, over de grijze tegels van het station… en dan sta je ineens midden in een bos. Je verstilt, het gefluit van de conducteur gaat over in het gefluit van vogeltjes, in de verte hoor je een akoestisch gitaartje en een heldere stem. Die brengt je helemaal in het nu.

Als je tussen de bomen door wandelt, voel je dat dit precies is wat je nodig had. Je gaat zitten bij één van de bomen, doet je ogen dicht en ruikt de geur van voorjaar en verse, groene bladeren. Je ontspant. De dag glijdt van je af en je voelt je intens gelukkig.

Dit is wat de natuur met je doet. Dit is wat bomen met je doen.

Bosbaden In Japan hebben ze daar een woord voor, shinrin-yoku, wat bosbaden betekent. Zij geloven dat de natuur ons beste medicijn is. We keren we terug naar onze bron door de essentie van de natuur weer onderdeel te maken van ons jachtige stadsleven.

Naast de impact op ons mensen, zijn bomen van onschatbaar belang voor de omgeving. Het creëren van een bos in de stad brengt verkoeling en -op langere termijn- schonere lucht. Regenwater wordt beter opgenomen door de wortels en er ontstaat ruimte voor nieuwe soorten planten, insecten en dieren.

Kom ervaren en meebeleven Het is dus tijd om te ervaren wat groen in de stad kan doen! Daarom transformeert Green Business Club Utrecht Centraal het Jaarbeursplein tot een magische, groene oase van ruim 60 bomen middenin de versteende stad. Van april tot en met september valt er dan ook van alles te beleven.

Van bladmuziek tot spar-sessie Op 22 april is de feestelijke opening van het Bomenbal. Seats2meet Utrecht heeft ook een boom geadopteerd. Heb je zelf een mooi idee dat je graag onder de Serendipitree wilt organiseren, laat het Sunny (van Seats) dan even weten.

Verander je inbox in een schatkist

Meld je aan voor onze nieuwsbrief met tips, tricks & tools en hoor als eerste over de nieuwste events.