Seats stories

categorie

Spaghetti vic4 Label stories

De Seats share-challenge: doe je mee?

Geschreven door: Victor Evink


Iemand vertelde mij laatst dat in zijn cultuur, zoals in praktisch heel Afrika, het delen van overvloed de gewoonste zaak van de wereld is. Dat hoort gewoon bij de gastvrijheid. Is er eten genoeg? Schuif gerust aan! Zo verdwijnt er niet alleen een stuk minder in de kliko, de gemeenschapsvorming wordt er ook nog eens veel hechter van.

Brightlight festival websize 44 Label stories

De maandthema's
van Seats

Geschreven door: Esmee Keuren


Pak het podium dat bij je past! Elke maand staat in het teken van een thema. Dat doen we om je te verrijken met prikkelende input en events, én om jou als professional een podium te bieden. Want wie weet past het thema perfect bij wat jij doet en wil je jouw kennis delen via een webinar of workshop, of organiseer je een event dat matcht. Wat het ook is: laat het ons weten!

Photo 5897703710975441101 y Label stories

Aandacht in overvloed!

Geschreven door: Victor evink


Je hebt vast wel eens zo'n dag gehad waarop het doomscrollen een klein beetje uit de hand liep. Het gaat bijna vanzelf: je tijdsbesef is ineens spoorloos verdwenen en als je eenmaal bij zinnen komt is daar de realisatie dat je niet alleen uren en uren hebt verspild aan stomme videos -die niet eens écht grappig zijn-, maar ook dat je jezelf ineens een beetje leeg voelt vanbinnen...

Photo 1560981559 da833cf71a09 Label stories

Bewust-Zijn van (onze) energie / Tianne van Woudenberg

Geschreven door: Kristel Keuren


Alles is energie. Einstein zei het in 1915 al. 
Het is een groot begrip, sterker nog: een groots fenomeen. Eigenlijk te groot voor ons mensen om te bevatten. Kwantumfysica is het wetenschapsveld dat het gedrag van kleine deeltjes beschrijft en onderzoekt. Werelden te ontdekken! Zo ervaar ik dat in ieder geval. In deze blog hou ik het bij de kern: alles is trilling en energie. En maak het voor mezelf (en voor jou) klein en dichtbij. Hoe je jezelf kunt beschermen tegen negatieve energie?

Photo 5897703710975441101 y Label stories

Taal 3.0: Hoe kennisdelen de taal van de toekomst verrijkt

Geschreven door: Victor evink


Kennisdelen is al jaren in opkomst. En gelukkig maar. Van het vastomlijnde en angstgestuurde ‘eigenaarsdenken’ naar een wereld waarin delen gezien wordt als vermenigvuldigen. We denken hierbij vaak aan het uitwisselen van kennis en kunde. Maar wat voor effect heeft al die kruisbestuiving eigenlijk op onze taal?

Lampionnetjes Label stories

Overvloed als Broedmachine

Geschreven door: Victor Evink


Op ieder potje past een dekseltje, zeggen ze wel eens. Voor nieuwe ideeën is dat niet anders. Het effectief delen van overvloed en kennis kan helpen om de juiste match te vinden. Voor ideeën, en daarmee ook voor mens en werk. Zo ontstaan soms dingen die eerder voor onmogelijk werden gehouden.

Seats story-Taal Label stories

Kiezen voor taal: van abracadabra naar all-inclusive

Geschreven door: Kristel Keuren


'Excuse me?' Je hoort wel wat er gezegd wordt, maar begrijpt er geen bal van. We omgeven ons regelmatig met taal die we niet verstaan en dat geeft niet altijd een lekker gevoel. De vraag is: hoe zorg je dat iedereen zich welkom voelt via de taal die je kiest?

AdobeStock 328158542 Label stories

Waarom Ubuntu werkt

Geschreven door: Kristel Keuren


Ubuntu. Het klinkt gelijk vertrouwd, vind ik. Een woord als het weerzien met een lieve vriend, als een geur die je onverwacht terugbrengt naar een herinnering uit je jeugd. Een woord dat warmte oproept. Maar wat is het precies en waarom waarom werkt het als uitgangspunt op werkplekken?

Greg rakozy oMpAz DN 9I unsplash Label stories

(Tech-)Toveren is makkelijker dan je denkt

Geschreven door: Victor Evink


Denk jij ook wel eens: wat als ik kon toveren? Hoe zou de wereld er dan uit zien? Herman van Veen zong er een magisch liedje over: “Als hij kon toveren, dan kwam alles voor elkaar, was niemand de sigaar en hielden alle mensen van elkaar” – en meer van dat soort onbevangen dromen.

Wes mcfee 0Ec42BFrTJ4 unsplash Label stories

De vooruitziende blik van Dolly Parton

Geschreven door: Gonnie Tutelaers


De 9 tot 5 mentaliteit zit bij ons calvinistische Nederlanders nog volop in het werk-dna. We geloven in ‘niet lullen maar poetsen’ en zijn gericht op uren maken, productiviteit en tastbaar resultaat van ons werk.

Micheile henderson SoT4 mZhyhE unsplash Label stories

Van pensioengat naar pensioenvrijheid

Geschreven door: Gonnie Tutelaers


POWERED BY DE WERKVERENIGING.
– Denk jij weleens na over hoe je er financieel bijzit op je 70e? Nee? De meeste zelfstandig ondernemers ook niet. We leven in het nu, geld sparen komt later wel. Maar voor je het weet is het later, heb je een pensioengat en is het moeilijk inhalen wat je mis hebt gelopen.

Blog over geluk marcel nicolaas Label stories

Waarom Guus Geluk geen geluksvogel is…
en jij wel!

Geschreven door: Marcel Nicolaas


Als kleine jongen speelde ik altijd buiten, behalve op maandag rond tienen. Dan zat ik steevast op de granieten vloer van onze gang, wachtend op het bevrijdende geklepper van de brievenbus. Want daardoor plofte -naast alle onbelangrijke post- de Donald Duck op de mat.Post ontvangen
op je digitale deurmat?

Vers van de pers: Seats Nieuws, speciaal voor jou. Met elke editie een gave gastredacteur, events die je verrijken, stories van Seatsers, kansen om te pakken, updates uit het werkend leven en natuurlijk nieuws over Seats locaties.