Van Nederland naar Bonaire: het verhaal van een nuchtere avonturier

Rom Koning

Photo 5960689466500825132 y

Foto door: Rom Koning

Hoi! Ik ben Rom en ik werk sinds 22 april bij Seats2meet als front- en backoffice medewerker. Maar…tot een paar dagen daarvoor werkte ik nog op Bonaire! Mijn avontuur daar begon kort nadat ik afgestudeerd was als Manager Ondernemer Horeca. Ik had het idee om weg te gaan al langer in mijn hoofd en zo kwam ik -via een vacature op Indeed- terecht bij een baan in Bonaire. De eerste indruk via online gesprekken zat meteen goed en ik wist: dit ga ik doen. 

De overgang van studeren naar werken in Bonaire ging razendsnel. Diploma behaald in juni, en eind september was ik daar al. Het was best een gok om vanuit Nederland alles online te moeten regelen. Mijn huis en scooter vond ik via Facebook en internet. Je betaalt vooraf borg, zonder dat je iets gezien hebt, dus het was een opluchting toen bleek dat mijn nieuwe baas ter plekke rondjes reed om te zien of ik op een goede plek terecht kwam. 

Snel samen
Een collega, die ook in de horeca op Bonaire zou gaan werken, zat toevallig op dezelfde vlucht. Samen hebben we het eiland verkend en zijn we op ons nieuwe werkplek sfeer gaan proeven. Ik werd er hartelijk ontvangen en leerde al snel nieuwe mensen kennen.

Wat gelijk opviel op Bonaire, is dat je veel samen doet. Samen werken, samen na het werk iets drinken en samen uitgaan. De eerste tijd was een uitdaging vanwege de warmte, want ik kwam in het stormseizoen aan, wat inhield: heel veel warmte zonder een zuchtje wind.

Hoe is het thuis?
Op mijn vrije dagen ging ik met collega's naar het strand om te chillen. Het was vreemd om te zonnen terwijl mijn familie thuis de winter trotseerde. Er is op het eiland altijd wat te doen. Bars, clubs, salsa-avonden en eens in de twee weken een openluchtfestival. In mijn vrije tijd werd zo'n standaard dagje strand al snel een lekkere traditie. Met de familie Facetimen terwijl zij tegen de Nederlandse kou aanhikten en ik net klaar stond om in zee te springen, gaf wel een aparte twist aan onze gesprekken.

Never a dull moment
Bonaire is nooit saai. Maandag kon je naar de kroeg, dinsdag ook, woensdag had je een club, donderdag een salsa avond, vrijdag een club, en op zaterdag eens in de 2 weken een openlucht festival - genoeg keuze om te ontspannen na het werk. Op vrije dagen kon je ook het water op met een gehuurde boot, diepzee duiken, of gewoon het eiland rondtoeren in een autootje. Op al die plekken zag je vaak dezelfde gezichten: voornamelijk personeel uit de horeca. Dat maakte het makkelijk om even bij te praten en nieuwe vriendschappen te sluiten, vooral omdat je veel gemeen hebt.

Te Aworo!
Ik heb daar een tof half jaar beleefd, veel geleerd, hard gewerkt en goed genoten. En hoewel ik nu verderga met een nieuwe uitdaging bij Seats2meet, bewaar ik die tijd als een geweldige herinnering. Ik zou zonder twijfel voor een vakantie terug willen keren – er is nog genoeg te doen en te ontdekken. Dus, Bonaire: te aworo, oftewel: tot ziens!

Post ontvangen op je digitale deurmat?

Vers van de pers: Seats Nieuws, speciaal voor jou. Met elke editie een gave gastredacteur, events die je verrijken, stories van Seatsers, kansen om te pakken, updates uit het werkend leven en natuurlijk nieuws over Seats locaties. 

Actie button