Bewust-Zijn van (onze) energie / Tianne van Woudenberg

Geschreven door: Kristel Keuren

Photo 1560981559 da833cf71a09

foto credits: Pieter Voorhout

Alles is energie. Einstein zei het in 1915 al. 
Het is een groot begrip, sterker nog: een groots fenomeen. Eigenlijk te groot voor ons mensen om te bevatten. Kwantumfysica is het wetenschapsveld dat het gedrag van kleine deeltjes beschrijft en onderzoekt. Werelden te ontdekken! Zo ervaar ik dat in ieder geval. In deze blog hou ik het bij de kern: alles is trilling en energie. En maak het voor mezelf (en voor jou) klein en dichtbij. Hoe je jezelf kunt beschermen tegen negatieve energie?

Pure energie
Je kent vast dat als je een ruimte binnenkomt en je gelijk de sfeer aanvoelt. Soms is die licht, warm of open. Een andere keer voel je zwaarte of geslotenheid. Je ervaart de energie.

Alles is energie. Wij mensen zijn ook in de kern energie en feitelijk wisselen we de hele dag energie met elkaar uit. Veelal gaan we hieraan voorbij. We zijn vergeten dat we pure energie zijn. We weten niet meer hoe we hiermee kunnen ‘werken en spelen’. Hierdoor laten we een ongelooflijk potentieel aan mogelijkheden liggen. En we weten ook niet meer dat we onze eigen energie kunnen beschermen.

Jezelf beschermen
In deze blog richt ik me daarom vooral eerst op de basis: het beschermen van je eigen energie. We kunnen namelijk volledig ‘uit balans’ raken en bijvoorbeeld energie ‘binnenhalen’ die niet van ons is. Je kunt je dan bijvoorbeeld ‘s avonds helemaal uitgeput voelen, terwijl je voor je gevoel niet eens zo’n hele drukke dag heb gehad. Of je kunt je, als je in de rij voor de kassa staat te wachten, ineens heel erg verdrietig of boos voelen, terwijl je geen idee hebben waar dit zo ineens vandaan komt. En je kent waarschijnlijk ook wel het gevoel dat je naar een feestje gaat en iemand ziet zitten en denkt ‘daar wil ik niet naast zitten’. Onbewust weet je dan dat dit mensen zijn die jouw energie wegzuigen.

Zelf oefenen
Nu weten we ook allemaal dat je deze situaties niet altijd kunt voorkomen. Maar op het moment dat je je hier bewust van bent, kun je je zelf hiertegen beschermen. Er zijn tal van technieken die jezelf energetisch kunnen beschermen. Kies er vooral één die bij jou past. Op internet vind je veel. Hier volgt een oefening als voorbeeld:

Visualiseer een beschermende zeepbel
Zodra je je gewaarwordt van een negatieve vibe om je heen, probeer dan direct stevig te aarden in je eigen energie. Begin met een aantal diepe buikademhalingen. Visualiseer vervolgens dat je met sterke wortels vanuit je voeten, handen en stuitje verbonden bent met de aarde. Stel je vervolgens voor dat je omringd bent door een beschermende, heldere zeepbel die jou van je omgeving afschermt. Het fijnst is het als je aan het begin van de dag al bewust je eigen energieveld neerzet. Bijvoorbeeld door een ochtendmeditatie of met een korte ademhalings- of visualiseringsoefening voor je de deur uit gaat; dan ben je om te beginnen al wat minder vatbaar voor andermans vibraties. Maar ook ‘ter plekke’ een aantal seconden nemen om actief te aarden kan een krachtig effect hebben.

Tot slot
Alles is energie. Een machtig, prachtige en krachtige realisatie. Werelden om te ontdekken! Maar begin vooral klein en bescherm je eigen energie. Vanuit daar kun je je steeds meer openen en je waarnemingsvermogen van energie verder trainen. Of beter gezegd, we hoeven ons alleen maar – stap voor stap – te herinneren wat we zijn: pure energie!

Post ontvangen op je digitale deurmat?

Vers van de pers: Seats Nieuws, speciaal voor jou. Met elke editie een gave gastredacteur, events die je verrijken, stories van Seatsers, kansen om te pakken, updates uit het werkend leven en natuurlijk nieuws over Seats locaties. 

Actie button